White Guide 2018


Årets smag for skillingen - uddeles i samarbejde med Ken Storkøkken
Prisen vindes af en restaurant, der præsterer at servere mad, matche drikkevarer, yde service og værtskab samt skabe stemning og miljø i mesterklasse til en pris, hvor alle kan være med.

VINDER: Vallø Slotskro, Køge
I fantastiske rammer byder Vallø Slotskro på en afstressende hyggeoplevelse, hvor prisen for en menu på mesterklasseniveau omfatter herskabeligt hotelophold og lækker morgenmad, så du som gæst med god samvittighed kan nyde de velmatchede drikkevarer.



Slotskroens hemmelighed

Det mest idylliske sted omgivet af fint anlagte parker og alléer finder du i slotskroen over for det 700 år gamle Vallø Slot. Kroen drives med ildhu af ægteparret Møller med Palle Møller i køkkenet og fru Tina som værtinde. Fint istandsatte værelser indgår i et gourmetophold, der i samlet pris ikke overstiger en menupris på mange andre gode restauranter. Indretningen er lys og klassisk dansk design kombineret med små personlige indslag som en endevæg med udsøgte vine bag kølende glas.

Forkælelsen er tydelig, fra du træder ind efter en tur i slotsparken. Måltidet indledes med et glas champagne fra André Clouet til tre små knivskarpe appetizers: En smørmør jomfruhummer i hummerskum, svampechips med karljohanmayo og en lille tatar af sommerbuk, der naturligvis er skudt på godsets jord. Palle Møller bruger de nære råvarer i sæson, når det da ikke lige handler om vine, hvor hans hjerte banker for Europa og især Frankrig. Et overdådigt vinkort vidner om en passioneret samler. Selve menuen består af seks retter. Fire er også en mulighed, men man bør tage det hele, for alt er perfekt tilberedt og bragende godt tilsmagt. Jeg manglede ikke salt en eneste gang, før jeg nåede til det skønne blødkogte æg til morgenmaden dagen efter.

De mange gode grøntsager er fra Møllers 'egen Søren Wiuff', der hedder William, fra Klippinge Gård, med mindre der er tale om egne sankede vilde strandurter, som fx indgår i den mest mindeværdige kulmule, jeg nogensinde har fået. Langtidsvarmebehandlet ved meget lav temperatur ligger fileten næsten transparent, som var den rå. Møllers baggrund som konditor udtrykker sig i den formidable præcision.

Vinene til fremmer smagen og spiller med, når fx rødtungens hovedtema med perfekt sprødstegt grønkål og syrlige ribs bliver modspillet af en sauvignon blanc fra Domaine Pellé, Menetou-Salon, med florale og rene noter. Alt er velafstemt i menuens røde tråd med saftig kylling fra Hopballe med velkrydret majs og smagfuld nyretap med svampe og blommer. Ostene udtrykker Møllers begejstring for det nære i Unika-oste med rabarber. Til det hele forskellige slags hjemmebagt brød og godt saltet smør.

Kærlighed til god mad og velsmag strømmer gennem hele oplevelsen og placerer overbevisende kroen i mesterklassen.


Copyright © White Guide Danmark


Læs mere om Vallø Slotskro og de andre danske restauranter på White Guide liste.